"AFFICHES"

is de titel van een groeiend aantal werken waarop in één of meerdere dragers foto's, schetsen en teksten worden verzameld en als een geheel bij elkaar worden gebracht. Het is voor mij een nieuwe vorm van een catalogus maken; inplaats van een boek groeit er een serie nieuwe werken die verhalen over mijn oeuvre, waarin zoveel mogelijk wordt opgenomen: tentoonstellingen, acties, performances, teksten, brieven, emails, correspondentie over het werk, juridische zaken(die zich ook voordoen), dat wat in verbinding staat met de kunstwerken en die weer met het leven. Deze werken worden ook regelmatig gepresenteerd zoals elk jaar op de jaarlijkse Salon van Arti. In de tentoonstelling "Vrijplaats bij MIJ", juni - okt 2019 waren ook een paar AFFICHES te zien.

 

AFFICHE 38 A t/m I 

ondertekening 'Akte Planeet Gereserveerd' voor de Kunst / presentaties in Museum MIJ en Coal.2 / lezing Kunst een Bolwerk

 

2019    kunstenaar Kitty Doomernik is de eerste mens afgestempeld voor transfiguratie maar planeet RESERVED#2050 

Op deze pagina hieronder verschijnen een aantal AFFICHES die betrekking hebben op het langlopende reserveringsproject RESERVED#2050 (aanvang 2000).

Voordien tot 2004 heette het RESERVATION-SERVICE. Het begon in 1978 in samenwerking met Jockel Heenes. Hij overleed in 2004.

De Reservation-service was vanaf 1983 niet meer actief in de openbare ruimte. Het had een andere weg genomen, via de post: vaak ruim bewerkte postkaarten waarin het begrip reserveren in werd verwerkt. Brieven over uitwisseling van gedachten, het bestaan en kunst. Te samen één dagboek van twee kunstenaars. Deze zijn hier niet afgebeeld. De originelen zijn onderdeel van het compositum 'De tijd is helemaal Gereserveerd'.  

NEW YORK FEELING 1&2   performances in White Columns 1980 en 626 Broadway 1981 NY RESERVED

2. int. Biennale √Codes Geheimnisse Botschaften Haus der Kunst München Duitsland 2015

concept: afstempelen van planeet aarde in schetsen en maquette bedacht voor bruinkoolmijnen Duitsland '95 / La Fête de Mai bosrijk België /                     is geworden 'Intelectueel Planetair Erfgoed Gedachte'.   The Quiraing Scotland 2014( in samenwerking met Verein "Strasse des Friedens")